Anna - Dyrlæge

Anna dyrlæge portræt

Anna blev færdiguddannet som hestedyrlæge i 2022. Hun havde været hos os som dyrlægestuderende frem til afslutningen på sin uddannelse, og vi var så heldige at Anna ønskede at fortsætte i en fastansættelse hos os herefter.

Som en del af sin uddannelse har Anna haft sin daglige gang og undervisning på et stort Hestehospital i Holland, hvor der blev tilset mange kompliceret patienter hver dag. Det var alt fra ortopædiske patienter til kolikoperationer og kejsersnit. Der var også adskillige føl indlagt, og et stort afsnit om reproduktion af hopper. Dette var en af grundene til, at Anna valgte at tage et videreforløb i reproduktionsafdelingen hos Højgård Hestehospital ved dyrlæge Rikke Munk Andersen, som har givet hende stor viden inden for dette.

Anna har også en stor interesse inden for ortopædi, og hendes kandidatspeciale omhandlede blandt andet dette. Her var der særlig fokus på nye måleinstrumenter og muskelaktivitet. Anna har efterfølgende taget et kursus i avanceret halthedsdiagnostik i Helsingborg og følger i øjeblikket landsholdsdyrlæge Casper Tschernja fra Techvet, for at øge hendes erfaring og forbedre hendes kompetencer. Her bliver der tilset halte heste samt heste med nedsat præstation.

Tidligere har Anna været springrytter på national og international plan gennem hendes pony- og junior-år på hest.