Operationer

Moderne operationsfaciliteter

Hos Herfølge Dyrehospital foretager vi en lang række kirurgiske indgreb. Med moderne operationsstuer og avanceret udstyr, herunder røntgen, endoskopi og ultralydsscanning kan vi operere, hjælpe og redde dit kæledyr. 

Vi investerer løbende i at holde vores viden og vores udstyr opdateret.

Sikkerhed og ekspertise 

Sikkerhed og ekspertise er altid i fokus hos os. Operationer er nøje tilpasset dit kæledyr og vi lægger vægt på at give dig som kæledyrsejer grundig information og besvare dine spørgsmål om forløbet. Vi overvåger hele tiden patienter under narkose og opvågning for at sikre os, at de har det godt.

Typer af kirurgiske indgreb

Kirurgiske patienter kan inddeles i tre hovedgrupper:

Gruppe 1: Anatomiske defekter

Disse inkluderer kæledyr med klare anatomiske problemer, enten medfødte eller erhvervede. Det kan være alt fra svulster og sår til brækkede knogler og ‘fladsnudede’/boashunde.

Gruppe 2: Diagnostiske udfordringer

Kæledyr i denne gruppe har symptomer som opkast, åndenød eller blod i urinen, hvor en præcis diagnose endnu ikke er fastlagt. Yderligere diagnostiske tests, såsom røntgen, er nødvendige.

Gruppe 3: Valgfrie indgreb

Dette er kæledyr, der er sunde, men hvor ejeren ønsker et specifikt indgreb. Det kan være kastrering, sterilisering eller korrektion af øjenlågsproblemer, der ofte forårsager øjeninfektioner.

Etiske overvejelser

Ifølge dyreværnsloven må vi kun udføre operationer med en medicinsk begrundelse. Kupering af ører eller haler er således ikke tilladt, medmindre der er en specifik medicinsk indikation.

Sikkerhed under narkose

Hos Herfølge Dyrehospital tager vi dit kæledyrs helbred og sikkerhed alvorligt. Vi anbefaler blodprøve inden narkose og sørger for overvågning under narkosen og opvågning for at være sikker på, at alt er, som det skal være og for at give dit kæledyr den bedste og mest humane behandling. Kontakt os hvis du er i tvivl om noget.  

Tandbehandlinger kræver ofte bedøvelse, læs om det her.

Nyheder

Hvalpetræning

Infoaften 10. april kl. 17-19 Vi holder gratis infoaften om vores hvalpe- og unghundetræning den 10. april kl. 17-19 (uden hund), hvor vores autoriserede veterinærsygeplejerske Ulla, som er hundetræner, adfærdsrådgiver

Læs mere »
Slidgigt hunde katte

Slidgigt

Slidgigt eller Arthrose opstår, når bruskvævet i leddene bliver nedbrudt. Dette er en kronisk lidelse, hvor leddet ikke har samme beskyttelse mod slitage og dette medfører smerte og inflammation. Slidgigt

Læs mere »