Røntgen

På Herfølge Dyrehospital bruger vi vores moderne røntgenudstyr til forskellige diagnostiske formål for at sikre præcis og effektiv behandling af kæledyr. Vi bruger dagligt vores røntgenudstyr til at sikre mere præcis udredning og diagnosticering.

Tandrøntgen

Dyrehospitalet råder også over avanceret tandrøntgen udstyr.Vi bruger tandrøntgen til at undersøge tændernes og kæbens tilstand under tandkødet, hvilket er vigtigt for at diagnosticere tandproblemer, der ikke er synlige ved almindelig undersøgelse. Læs mere om vores tandbehandlinger.

Her er nogle af de primære anvendelser for røntgen:

  • Ledproblemer, frakturer, knoglebrud: Røntgen er en afgørende teknik til at identificere og vurdere brud på knogler. Derudover bruges røntgenundersøgelse til vurdering af ledsygdomme herunder dysplastiske tilstande, vækstsygdomme, korsbåndssygdom i knæet samt til vurdering af grad af slidgigt (artrose). Vi udfører også HD/AD røntgenfotografering. Det er dog vigtigt at I selv udprinter og medbringer egen rekvisition. Vurderingen af billederne ikke foretages af os, men af DKK. Det gøres i mild bedøvelse for at vi kan tage billeder med korrekt positionerede led til vurdering i fbm screening for arvelige sygdomme.
  • Bryst- og hjertesygdomme: Røntgen bruges til at undersøge lunger og hjerte. Det kan hjælpe med at identificere tilstande som lungebetændelse, hjertesygdomme, tumorer og akkumulering af væske i brysthulen.
  • Mave-tarmkanalproblemer: For at diagnosticere problemer i mave-tarmkanalen, såsom fremmedlegemer, blokeringer, tumorer eller andre abnormiteter, er røntgen et vigtigt redskab.
  • Cancerdiagnostik: Røntgen kan også bruges til at identificere og vurdere visse typer af kræft, især de der påvirker knogler eller indre organer.
  • Drægtighedskontrol: Røntgen kan anvendes til at bekræfte graviditet sent i drægtigheden og evaluere antallet af hvalpe eller killinger. Vi anbefaler ikke som standard at der bliver taget røntgen af drægtige tæver.
  • Prækirurgiske indgreb: Røntgenundersøgelser kan også foretages for at planlægge kirurgiske indgreb eller som en del af en præoperativ vurdering.

Nyheder

Hvalpetræning

Infoaften 10. april kl. 17-19 Vi holder gratis infoaften om vores hvalpe- og unghundetræning den 10. april kl. 17-19 (uden hund), hvor vores autoriserede veterinærsygeplejerske Ulla, som er hundetræner, adfærdsrådgiver

Læs mere »
Slidgigt hunde katte

Slidgigt

Slidgigt eller Arthrose opstår, når bruskvævet i leddene bliver nedbrudt. Dette er en kronisk lidelse, hvor leddet ikke har samme beskyttelse mod slitage og dette medfører smerte og inflammation. Slidgigt

Læs mere »