Aflivning

Aflivning

Vejledning og støtte i en svær tid

En værdig afslutning

Når tiden kommer til at tage den svære beslutning om at sige farvel til sit kæledyr, er vi her for dig og din familie. Herfølge Dyrehospital ønsker at sikre, at dit kæledyrs sidste øjeblikke er så fredelige og værdige som muligt. 

Professionel og empatisk rådgivning

Vi ved, at det er en af livets sværeste beslutninger at skulle tage afsked med et elsket kæledyr. Vores dyrlæger er her for at give professionel og empatisk rådgivning om, hvornår og hvordan det er mest humant at sige farvel. Vi bestræber os på at være dyrenes stemme i de svære situationer.

Tilpasset efter dine ønsker

Individuelle behov

Nogle ejere foretrækker at være til stede, mens deres kæledyr sover ind. Andre vælger at sige farvel på forhånd. Hvad der end er rigtigt for dig og din familie, så gør vi hvad vi kan for at det skal blive som ønsket. 

Vi udfører aflivninger på klinikken og bestræber os på at give jer den ro og det nærvær, som det kræver, når man skal sige farvel til sit kæledyr.

Vi tilbyder ikke hjemmeaflivning, men har samarbejdspartnere, som vi kan henvise til, hvis I ønsker aflivning i hjemmet.  

Efter aflivningen

Mange spørger os, hvad der sker efter aflivningen. Vores erfaring er, at vi skal turde snakke om det, da forestillingerne og tankerne kan være langt voldsommere end det, der egentlig sker. Efter at et kæledyr er erklæret for død af dyrlægen, bringer vi det ned i vores forberedelse, hvor det respektfuldt pakkes ind og lægges på køl, indtil det afhentes af vores samarbejdspartner Ada’s kæledyrskrematorium. Læs mere om kremering hos Ada’s på https://adakrem.dk/kremering.

Kremeringsmuligheder

Vi samarbejder med lokale krematorier for at tilbyde både fælles- og enkeltkremering. Hvis du vælger enkeltkremering, vil dit kæledyrs aske blive returneret til dig i en smuk urne.

Ring og snak med vores  veterinærsygeplejersker om typer af urner, skrift mm. Hvis I allerede nu ved, at I ønsker en urnekremering ved aflivningen af jeres kæledyr.

Begravelse

Nogle ejere vælger at begrave deres kæledyr i egen have. Vi respekterer alle ønsker og kan vejlede dig om de bedste måder at mindes dit kæledyr på.

Respekt og medfølelse

Vi forstår, hvor betydningsfuldt et kæledyr kan være i en persons liv, og vi behandler hvert farvel med den dybeste respekt og medfølelse. Vi er her for at støtte dig i denne svære tid og for at sikre, at dit kæledyr får en værdig og kærlig afsked.

Nyheder

Hvalpetræning

Infoaften 10. april kl. 17-19 Vi holder gratis infoaften om vores hvalpe- og unghundetræning den 10. april kl. 17-19 (uden hund), hvor vores autoriserede veterinærsygeplejerske Ulla, som er hundetræner, adfærdsrådgiver

Læs mere »
Slidgigt hunde katte

Slidgigt

Slidgigt eller Arthrose opstår, når bruskvævet i leddene bliver nedbrudt. Dette er en kronisk lidelse, hvor leddet ikke har samme beskyttelse mod slitage og dette medfører smerte og inflammation. Slidgigt

Læs mere »